Zuigtechniek

Waarom grond graven als je ook grond kunt zuigen? Dit kunnen wij jou vertellen!

De grondzuigauto is speciaal ontwikkeld om grond te zuigen en de risico’s van het graven te verminderen. Grondzuigen is sneller nauwkeurig en het beperkt schade aan kabels tot een minimum, leidingen en boomwortels. Ook voor lastig bereikbare ruimtes of verontreinigde grond is grondzuigen de oplossing! Dus NO WORRIES! Wij regelen het voor jou.

 

Dus even alle voordelen op een rijtje.
• Nauwkeurig
• Schadeloos
• Minder arbeidsintensief
• Veilige methode
• In de hele Benelux

Kabels en leidingen blootleggen

Schade aan kabels en leidingen komt vaak voor bij graafwerkzaamheden. Vooral bij het graven van sleuven in risicovolle omgevingen kan dit grote gevolgen hebben. Zo kan je ineens zonder stroom zitten. Dit willen wij natuurlijk niet en daarom hebben wij deze slimme oplossing. De zuigauto!
Onze zuigauto haalt met gemak en precisie grond en stenen rondom kabels en leidingen weg met minimale kans op schade. Daarnaast is graven een tijdrovende klus, maar onze zuigauto heeft deze kabels en leidingen in een mum van tijd onbeschadigd vrij liggen. Dit komt door de krachtige turbines en wij zetten een eindbaas grondzuigen op de grondzuigauto.

Kruipruimtes en kelder

Kruipruimtes zijn vaak kleine ruimtes waarin je lastig kunt graven. Ook hier biedt grondzuigen de uitkomst. Met een slang met een diameter van 25 centimeter, halen wij grond op nagenoeg iedere moeilijk bereikbare locatie weg. De krachtige installatie zuigt via een luik of een kleine opening in de fundering alle grond, zand en stenen op. Zonder graafmachines maken wij vakkundig een diepere kruipruimte of kelder onder een bestaande woning. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig vloerisolatie laten aanleggen. Makkelijker kunnen wij het niet maken!

Boomverzorging

Bij boomverzorging of groeiplaatsverbetering wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de grondzuigmethode. Door grond te zuigen kan er zeer nauwkeurig gewerkt worden, waardoor er geen schade wordt toegebracht aan de wortels van de boom of de boom zelf. Het is een zeer nauwkeurige en veilige methode die veel minder arbeidsintensief, en daardoor veel efficiënter, is dan graven.

Verwijderen verontreinigde grond

De grondzuigtechniek is goed in te zetten bij het zuigen van verontreinigde grond. Een groot voordeel is dat er geen mankracht bij te pas komt en er dus geen direct contact is met de verontreinigde grond. Via een gesloten systeem wordt de grond opgevangen in een afgesloten ruimte in de grondzuigauto. Als laatste kunnen wij de grond naar een erkende verwerker brengen.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

 

 

INFORMATIE AANVRAGEN

Heeft u een vraag, of wilt u graag meer informatie? Neem dan via het formulier vrijblijvend contact met ons op. We komen hier zo snel mogelijk op terug.